Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Grundläggande Livsmedelshygien

20-11-24 - 13:00 - 17:00

Hanterar du livsmedel i restaurang, butik, café, kiosk, catering, bed & breakfast eller liknande verksamhet med hantering eller servering av livsmedel?

Halvdagskurs i ”Grundläggande livsmedelshygien”

Uppdatera och förnya dina kunskaper om livsmedelshygien. Utbildningen ger dig användbara kunskaper och inblick i det som är viktigt att veta om livsmedelhygien. Utöver kursplanen resonerar vi kring aktuella frågor som plasthandskar, hantering av överbliven mat, datummärkning och dokumentation i din egenkontroll. Grupperna kommer att bli små för att ge möjlighet till diskussioner. Kursen är baserad på Livsmedelsverkets riktlinjer.                                     

Kursinnehåll

  • Lagstiftning
  • Vikten av personlig hygien och att hålla god ordning i verksamheten
  • Vilka hälsofaror finns?
  • Att förebygga matförgiftningar
  • De vanligaste mikroorganismernas förekomst och egenskaper
  • Allergener och korskontaminering
  • Märkning och spårbarhet
  • Rutiner och dokumentation i din egenkontroll med HACCP

Frågor?
Eva Torell, Växtkraft Kinda, 070-55 33 31, eva@vaxtkraftkinda.se

Läs mera om kursens innehåll, pris och anmälan här: Grundläggande livsmedelshygien 201124

Detaljer

Datum:
20-11-24
Tid:
13:00 - 17:00
Evenemang Kategori:

Plats

Samlingssalen Kinda Ydre Sparbank, ingång fr baksidan
Grönedegatan 6
Kisa,
+ Google Map